Uforpliktende og konfidensielt

Det er uforpliktende å ta kontakt med oss

Vi er landsdekkende

Vi tar oppdrag i hele Norge

Spesialiserte advokater

Vi er 80 ansatte innen privat og bedrift

Vi er landsdekkende

E24: Slik vil Ap endre skattene

Torsdag 15.10 presenterte leder i Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre, partiets forslag til skattereform. Arbeiderpartiet kommer ikke med noen konkrete tall i dagens forslag, men legger frem prinsippene de mener må på plass for en rettferdig og god skatt i fremtiden. Partiet peker på at det de legger frem i dag er et utgangspunkt for forhandlinger.

Forslaget fra Ap kom kort tid etter at finansminister Siv Jensen og regjeringen la frem sitt forslag. Mens regjeringen foreslår å kutte selskapsskatten fra 27 til 22 prsoent, foreslår Ap å legge seg på 23 prosent. Det samme gjør Ap med den alminnelige skattesatsen.

– Reformen må ikke gå helt i null, sier Gahr Støre, men poengterer likevel at staten ikke kan gå glipp av store inntekter i fremtiden.

Arbeiderpartiet foreslår også å innføre en trinnskatt for å hente inn pengene som går tapt for staten når den alminnelige skattesatsen skal ned til 23 prosent fra dagens nivå på 27. Dette er også den modellen som regjeringen foreslår, og Arbeiderpartiet sier at de ikke har låst seg til noen trinn og satser ennå.

Arbeiderpartiets modell betyr at selskaper vil få lavere skatt, mens enkelte fradrag og eierskatten økes. Dermed blir det ikke slik at lønnsmottagere med god lønn må betale for at bedriftene får lavere skatt:

På lønnssiden skal en alminnelig skattesats finansieres hovedsaklig av en trinnskatt.

Arbeiderpartiet er enig med det såkalte Scheel-utvalget med at utbytteskatten må opp hvis selskapsskatten kuttes, slik at det totale skattenivået på lønn og kapitalinntekter omtrent blir det samme.

Samtidig vil Arbeiderpartiet gjeninnføre aksjerabatten i formueskatten, slik at disse verdsettes til 80 prosent.  På den måten ønsker Arbeiderpartiet å størst mulig grad likebehandle investeringer i eiendom og aksjer.

 

Les artikkelen i sin helhet på e24.no.

Du kan også lese hva Ap selv sier om skattereformen på deres hjemmeside.

Relevante artikler:

Vi bistår klienter over hele landet.

portrett av John Aage Hvardal. Foto

Vår corporateavdeling bistår private og virksomheter ved alle typer transaksjoner eksempelvis ved salg av virksomhet og aksjer, fusjoner, fisjoner, omdannelser. Videre besitter vi solid kompetanse innen generell og spesialisert forretningsjus, og bistår med å utarbeide standardavtaler og spesialtilpassede avtaler innen kjøp og salg av varer og tjenester, samt av vi bistår ved forhandlinger og tvisteløsning.

Kontakt våre advokater

Fyll ut skjemaet eller ring 22 93 38 50

•   Vi er landsdekkende
•   Det er uforpliktende å ta kontakt med oss
•   Din henvendelse vil bli behandlet konfidensielt
•   Det løper ingen kostnader før vi har en avtale om det

Usikker på om du trenger bistand? Kontakt oss likevel, så skal vi se om vi kan hjelpe deg med din sak.

X

Snakk med oss

Fyll ut skjemaet eller ring 22 93 38 50

• Vi er landsdekkende
• Det er uforpliktende å ta kontakt med oss
• Din henvendelse vil bli behandlet konfidensielt
• Det løper ingen kostnader før vi har en avtale om det

Usikker på om du trenger bistand?
Kontakt oss likevel, så skal vi se om vi kan hjelpe deg med din sak.