Tror flere selskaper snart blir kjøpt opp

27/05/2019

DnB-forvalter Thomas Alexander Vogt mener de store pengene kan tjenes på de små selskapene på Børsen.

– Small cap-selskapene er 40 til 45 prosent billigere i forhold til bokførte verdier enn det de store selskapene er, og i vår verden er ikke utsiktene til avkastning for de små selskapene svakere. Da blir denne prisingen feil over tid, og den vil ikke kunne vedvare, uttaler porteføljeforvalter Thomas Alexander Vogt i DNB Asset Management til E24.

Siden finanskrisen i 2008, har indeksen for små og mellomstore bedrifter på Oslo Børs (OSESX) hatt svakere utvikling enn hovedindeksen og andre totalmarkedsindekser. Nå ser imidlertid DnB en oppadgående kurve.

Mandag melder det norske legemiddelselskapet Pronova BioPharma at tyske BASF har sikret seg 97,7 % av aksjene i selskapet. Vogt tror man vil kunne se flere slike oppkjøp fremover.

– Dersom prisingen vi ser i SMB-markedet vedvarer, vil vi se mer av dette. Det skyldes at de store selskapene styrker sine balanser, og de vil se etter vekstmuligheter. Flere av de små selskapene kan være en billig måte å kjøpe seg vekst på.

Les «Tror flere selskaper snart blir kjøpt opp» på e24.no

Les mer om kjøp og salg av virksomhet og aksjeselskap her.

Vi bistår klienter over hele landet.

John aage hvardal 2020

Vi bistår deg med skatt og transaksjoner

Vår corporateavdeling bistår private og virksomheter ved alle typer transaksjoner eksempelvis ved salg av virksomhet og aksjer, fusjoner, fisjoner, omdannelser. Videre besitter vi solid kompetanse innen generell og spesialisert forretningsjus, og bistår med å utarbeide standardavtaler og spesialtilpassede avtaler innen kjøp og salg av varer og tjenester, samt av vi bistår ved forhandlinger og tvisteløsning.
Våre advokater