Uforpliktende og konfidensielt

Det er uforpliktende å ta kontakt med oss

Vi er landsdekkende

Vi tar oppdrag i hele Norge

Spesialiserte advokater

Vi er 80 ansatte innen privat og bedrift

Vi er landsdekkende

Skatteetaten: Forskning om skatteunndragelse

Skatteetaten forsket på 18 000 personer som hadde foretatt skatteunndragelse.

Skatteetaten får omfattende informasjon om nordmenns inntekter og formue i utlandet gjennom informasjonsutvekslingsavtaler med utenlandske myndigheter og finansinstitusjoner.

På grunnlag av den informasjonen skatteetaten fikk i 2012 fant de ved en sammenligning med selvangivelsen 2011, at så mange som 18 000 personer hadde underrapportert 560 millioner kroner. Forskere ved NHH delte de 18 000 personene inn i fire grupper, og tre av gruppene fikk ulike brev mens den siste gruppen ikke hørte noe fra skatteetaten. Personer som fikk vite at skatteetaten var på sporet av deres inntekter og formue i utlandet var mer tilbøyelige til å føre opp inntekten og formuen i selvangivelsen.

Artikkelen i DN viser at skatteetaten får omfattende informasjon om norske skattyteres inntekt og formue i utlandet.

Dersom skatteetaten bare er kjent med at en skattyter har inntekter/formue i utlandet vil vedkommende kunne anmode om frivillig retting og slippe tilleggsskatt. Det er først når skattyter vet at han er underlagt kontroll, typisk ved at vedkommende har fått et brev fra skatteetaten om inntekt og formue i utlandet, eller at vedkommende er kjent med at han vil bli underlagt kontroll, at muligheten for frivillig retting / skatteamnesti er bortfalt.

Vår klare anbefaling er at de som har uoppgitte inntekter og formue i utlandet anmoder om en frivillig retting / skatteamnesti før skatteetaten tar kontakt med dem. Vi minner om at ordningen med frivillig retting / skatteamnesti også gjelder inntekter og formue i Norge, og at ordningen gjelder for både personer og selskap.

Vi bistår klienter over hele landet.

portrett av John Aage Hvardal. Foto

Vår corporateavdeling bistår private og virksomheter ved alle typer transaksjoner eksempelvis ved salg av virksomhet og aksjer, fusjoner, fisjoner, omdannelser. Videre besitter vi solid kompetanse innen generell og spesialisert forretningsjus, og bistår med å utarbeide standardavtaler og spesialtilpassede avtaler innen kjøp og salg av varer og tjenester, samt av vi bistår ved forhandlinger og tvisteløsning.

Kontakt våre advokater

Fyll ut skjemaet eller ring 22 93 38 50

•   Vi er landsdekkende
•   Det er uforpliktende å ta kontakt med oss
•   Din henvendelse vil bli behandlet konfidensielt
•   Det løper ingen kostnader før vi har en avtale om det

Usikker på om du trenger bistand? Kontakt oss likevel, så skal vi se om vi kan hjelpe deg med din sak.

X

Snakk med oss

Fyll ut skjemaet eller ring 22 93 38 50

• Vi er landsdekkende
• Det er uforpliktende å ta kontakt med oss
• Din henvendelse vil bli behandlet konfidensielt
• Det løper ingen kostnader før vi har en avtale om det

Usikker på om du trenger bistand?
Kontakt oss likevel, så skal vi se om vi kan hjelpe deg med din sak.