• Hovedside>
  • Nyheter>
  • E24 og Aftenposten: Ap ønsker at norske selskaper skal tvinges til å rapportere fra skatteparadiser

E24 og Aftenposten: Ap ønsker at norske selskaper skal tvinges til å rapportere fra skatteparadiser

E24 og Aftenposten er bare noen av landets aviser som i dag melder at Ap ønsker at Norge skal bli det første landet med ny åpenhetslov for multinasjonale selskaper.

31/03/2022

Stortingsrepresentant Truls Wickholm (Ap) tar til til orde for rapportering fra skatteparadiser. Målet er å synliggjøre pengeflyten inn og ut av skatteparadisene og å avsløre skatteunndragelser og uønsket skatteplanlegging.

I 2013 anslo Økokrim at Norge taper nesten 37 milliarder i skatteinntekter hvert år, dersom man tar utgangspunkt i selskapsskatt på 27 prosent.

I Finansdepartementet er ble forslaget mottatt med lunken stemning. Ifølge statssekretær Jon Gunnar Pedersen vil en eventuell endring trolig komme flere år frem i tid.

– Finansdepartementet har ikke planer om å gjøre endringer i forskriften om land-for-land-rapportering med det første. Internasjonalt sett ligger det norske regelverket og norsk rapporteringspraksis allerede langt fremme, sier statssekretæren til Aftenposten.

Saken skal opp til debatt i Stortinget 5. juni.

Les artiklene i sin helhet her:

Vi minner om at ordningene vedrørende frivillig retting / skatteamnesti kan søkes om av både næringsdrivende og selskap, så vel som privatpersoner. Det kan også søkes om frivillig retting / skatteamnesti for formue og inntekter i Norge.

Les mer om frivillig retting/skatteamnesti her.

Vi bistår klienter over hele landet.

John aage hvardal 2020

Vi bistår deg med skatt og transaksjoner

Vår corporateavdeling bistår private og virksomheter ved alle typer transaksjoner eksempelvis ved salg av virksomhet og aksjer, fusjoner, fisjoner, omdannelser. Videre besitter vi solid kompetanse innen generell og spesialisert forretningsjus, og bistår med å utarbeide standardavtaler og spesialtilpassede avtaler innen kjøp og salg av varer og tjenester, samt av vi bistår ved forhandlinger og tvisteløsning.
Våre advokater