Hollande til krig mot skatteparadisene

27/05/2019

e24.no:

Den franske presidenten François Hollande lover å utrydde verdens skatteparadis og krever mer åpenhet både fra politikere og banker i hjemlandet.

Hollande lanserte sin kamp mot skatteparadisene onsdag.

– Skatteparadis må utryddes i Europa og resten av verden. Dette er en betingelse for å redde jobber. Det trengs en nådeløs kamp mot utskeielsene, grådigheten og hemmelig finans, sier han.

Blant tiltakene Hollande nå iverksetter, er å opprette et nytt kontor hvor påtalemyndigheten kan forfølge korrupsjon og skattesvindelsaker i Frankrike. I tillegg oppretter han en ny statlig myndighet som skal overvåke verdiene og potensielle interessekonflikter hos ministre, parlamentarikere og andre offisielle personer.

For å øke innsynet i slike saker fastslår Hollande at alle franske ministre må offentliggjøre sine personlige eiendeler fra og med mandag.

I tillegg blir franske banker nå pålagt å årlig offentliggjøre en liste av utenlandske datterselskaper.

– Franske banker må publisere den fulle listen av sine datterselskap i utlandet, land for land. Og de må vise til hva de gjør. Med andre ord vil det ikke være mulig for en bank å skjule transaksjoner gjennomført i skatteparadis, sier Hollande.

Tiltakene skjer etter at budsjettminister Jerome Cahuzac i forrige uke trakk seg etter å ha blitt siktet for skatteunndragelse. Cahuzac løy for president François Hollande om en hemmelig bankkonto der han hadde gjemt unna 600.000 euro, eller 4,5 millioner kroner.

Les om skatteamnesti/frivillig retting her.

Vi bistår klienter over hele landet.

John aage hvardal 2020

Vi bistår deg med skatt og transaksjoner

Vår corporateavdeling bistår private og virksomheter ved alle typer transaksjoner eksempelvis ved salg av virksomhet og aksjer, fusjoner, fisjoner, omdannelser. Videre besitter vi solid kompetanse innen generell og spesialisert forretningsjus, og bistår med å utarbeide standardavtaler og spesialtilpassede avtaler innen kjøp og salg av varer og tjenester, samt av vi bistår ved forhandlinger og tvisteløsning.
Våre advokater