E24: Slik vil Siv kutte skatten

15/01/2018

Onsdag morgen møtes alle regjeringens statsråder på Statsministerens kontor ved Akershus festning.
I flere timer skal statsrådene kjempe en knallhard kamp for å knipe til seg de siste budsjettkronene som er igjen, slik at de kan skryte når statsbudsjettet for 2015 legges frem 8. oktober.

VG har snakket med flere av dem som har fått tilgang til dokumentene, og kan nå avsløre store deler av Siv Jensens forslag:
Høyre/Frp-regjeringen har lovet at de skal redusere formuesskatten, og på sikt fjerne den. I forslaget til budsjettet 2015 foreslår Siv Jensen å redusere antallet personer som betaler formuesskatt med om lag 100.000. Det skjer ved at Jensen foreslår å kutte den statlige andelen av formuesskatten, som i dag er på 0,3 prosent av all formue over 1 million kroner. I tillegg vil hun øke innslagspunktet fra 1 million til 1,2 millioner kroner.

Det foreslås også mindre justeringer i skattesatsene på andre områder: Innslagpunktet for toppskatten økes og det samme gjøre minstefradraget på personinntekt. Det foreslås også en økning i den nedre grensen for å betale trygdeavgift.

Les artikkelen i sin helhet her.

Vi bistår klienter over hele landet.

John aage hvardal 2020

Vi bistår deg med skatt og transaksjoner

Vår corporateavdeling bistår private og virksomheter ved alle typer transaksjoner eksempelvis ved salg av virksomhet og aksjer, fusjoner, fisjoner, omdannelser. Videre besitter vi solid kompetanse innen generell og spesialisert forretningsjus, og bistår med å utarbeide standardavtaler og spesialtilpassede avtaler innen kjøp og salg av varer og tjenester, samt av vi bistår ved forhandlinger og tvisteløsning.
Våre advokater